About Me

Name: Hj. Mohd Nazri bin Chik

Origination: Kampung Batu Hampar, Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman

Marital Status: Married

 

26 thoughts on “About Me”

  1. Salam perjuangan. Semoga hati kita terus berjuang untuk agama Allah.

  2. Salam ramadan Karim, salam perjuangan, barakallah fiik, teruskan perjuangan

  3. salam en. mohd nazri,

    ada tak bahan rujukan mengenai:
    1) keseimbangan antara pendapatan dan perkhidmatan baitulmal.
    2)Teori cacatan bergu (Al- Qaid Al- Muzdawij)

    tQ..

  4. alhamdulillah. blog ini sudah diupdate semula.

  5. salaam ustaz nazri… alhamdulillah baguslah ustaz aktif berblog ni… teringat hasil perbualan kita di manchester tidak lama dulu.. hari ni saja google nama ustaz lepas credit crunch baru2 ini. jumpe website ni…

  6. Nazri Chik said:

    Wassalam akhi zaid. Belum terlewat ana ucapkan eid mubarak. Moga ibadah Ramadhan kita diterima allah. Terima kasih kerana ziarah ke sini. Apa email anta yer? (Boleh emailkan ke email ana seperti di atas). Ogos lalu ana jumpa anas di ipoh. Telefon pun adalah juga beberapa kali. Semoga allah mudahkan segala urusan anta di sana. Sampaikan salam buat sahabat-sahabat manchester

  7. Assalamualaikum Ustaz…….
    Tahniah diatas blog ini, yang dapat memberi pengetahuan tentang islam dlm sektor perbankan. Di harap ustaz dapat meneruskan blog ini. Sekian.

  8. Nazri Chik said:

    Wassalam Man, terima kasih atas doa. Memang agak sukar menangani kekangan masa bagi membolehkan blog ini terus menyumbang buah fikiran buat semua pembaca.

  9. Salam ukhuwah…

    Sudah lama tidak ketemu … sedar-sedar dah ada blog sendiri 🙂

    Thanks to Sdra Pakdi yang “menemukan” dengan blog ini 🙂

  10. Nazri Chik said:

    Wassalam

    Selamat datang Afyan. Semoga ukhuwwah terus berpanjangan…

  11. Salam.. apo khabor.. Bakim nak pegi Kedah (Padang Terap) 26~28/12/08, Dana ada ke? akaun Bank Islam Bakim 12038010026634

  12. Nazri Chik said:

    Wassalam alaikum ya jalaluddin.

    Alhamdulillah sihat. Ana doakan teman-teman BAKIM pun sama. Minta maaf sebab buat masa ini tidak ada dana. Tapi, ana boleh cuba carikan. Anta tolong poskan proposalnya untuk rujukan ana supaya dapat tahu fokus projek BAKIM di Padang Terap tahun ini.

  13. muhd hazri abdul wahab said:

    assalamualaikum w.b.t…
    alhamdulillah..hari ni berakhir sudah,akhirnya jumpa jugak dgn anta walaupun di halaman web,13thn sudah berlalu slps SPM95,mmg ana cukup terharu bila tgk anta betul2 menjadi insan berguna,mmg termakbul doa Ustaz Saim”suatu hari nanti saya yakin dan akan berbangga dgn Nazri chik,saya pasti beliau akan menjadi salah seorang pelajar SMAP yg akan menjadi insan berguna” kata2 ni diucapkan semasa kuliyah maghrib…

    walaupun ramai kwn2 kita yang berjaya,ttp kejayaan Anta adalah kejayaan yang sebenar2nya..

    ALHAMDULILLAH

    SAHABAT LAMA
    AWE

  14. Wassalam Awe

    Terima kasih kerana menjengok blog ana. Tiada yang lebih mengembirakan kecuali bertemu dengan para sahabat. Yang selalu ana bertemu ialah Jasarudin Sahak terutamanya bila ana mengajar di Menara Maybank. Lain-lain memang lost contact, paling akhir bertemu 2 tahun lepas bila hadir kenduri kahwin Zul Azri Abdul Wahab + Engku Intan di Ampang.

    Pujian anta terlalu melangit. Yang penting, kita semua perlu menyumbang pada kemampuan yang kita ada.

    Sekarang tinggal dimana? Anak berapa? Bekerja dimana? Apa contact number (jika tak mahu expose pada public, boleh emailkan kepada ana)?

    Kalau nak hubungi Ayahanda Ustaz Saim, alamat dan nombor telefonnya ialah: Lot 6057 Desa Shafiqah, sungai Merab Luar, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor. No.tel : 03-89262187.

    Ana doakan anta sentiasa dalam lindungan Allah disamping keluarga.

  15. Fareast Zainal said:

    Salam,
    Ustaz Nazri Chik,
    Lama tak jumpa..lepas keluar UM tahun 2001…Dapat blog anta pun thru Ibrahim Mat Isa..
    Teruskan perjuanganmu…Bumi Malaysia ketandusan pemimpin yang berkaliber dan berpengetahuan luas tentang Islam…
    Moga era kebangkitan Islam di Malaysia akan mekar seperti kebangkitan dan kegemilangan Islam di abad ke-7…

    Salam perjuangan.

    Ex-Third College
    fareastnajmi.blogspot.com

  16. Nazri Chik said:

    Wassalam. Ahlan Fareast. Tanpa anta taaruf pun, ana masih kenal dan ingat anta daripada awal anta posted comment di sini. Sama-sama kita berjuang…

  17. اهلا بك يا شيخ
    ana tak kenal enta. came across your blog through linkage dgn sheikh Wan rahim kita.
    kalu enta nak kenal ana, tanya dia la….
    tapi ana sukacita dengor set set ganung hak muda le ning berkobar kobar memperjuangkan islam.

    inshaAllah kita berjumpa satu hari nanti.
    doakan ana, doakan pejuang islam di Ghaza’, dan doakan kemenangan Islam haqiqi fi Kuala Teganung dlm PRK tak lama lagi….
    حياك الله

  18. Nazri Chik said:

    Ahlan sheikh faez

    Mungkin kalau beri nama penuh ana boleh cari anta tanpa perlu tanya sheikh wan rahim. Boleh email ke nazrichik@gmail.com untuk kita bertaaruf lebih rapat. Ana pun taklah biasa sangat dengan sheikh wan rahim, cuma teman ana di pejabat Ustaz Izwadi memang banyak dapat didikan beliau semasa di Abrar dulu

    Harapnya kita bertemu dimana-mana kesempatan. Selamat berjuang

    Barakallahu fik

  19. يا شيخ
    bakpe tak mboh tanye dia nya?
    المضي قدما وأسأله

    ما مشكلة
    tadok hal….

    lepas enta tanya dia, kabbor ke ana…

  20. salam,
    semalam saya dgr ceramah ustz kat Pernec pasal palestin..jelas dan lancar..terima kasih..

  21. Assalamu’alaikum Ya Ustaz…

    Kaifa Haluka Ya Akhie?

    Saya jumpa blog ustaz thru google search…Saya di KDN Putrajaya sekarang.

  22. Nazri Chik said:

    Wassalam

    Dalis, sama-sama
    Ayyub, alhamdulillah. Ayyub bertugas di bahagian mana?

  23. assalamualaikum..sy ni bdak smapk..student lg..bleh x sy nak mintak biodata ustaz..sy PP kat smapk..so,sy nk buat pgumpulan x-smapk yg hebat dlm bdang kpmpinan..klau bleh tlg cpat cket..coz,sy nak buat ustaz punya article b4 habis cuti ni..ust. bleh hntar kat e-mail sy, sharkdeath_92@yahoo.com.syukran..

  24. maaf ustz..sy lupe plak nk bgtau ap yg sy nak..klau bleh ustz bgtau:nama penuh,jwatan yg prnah dsndang dr f1-f5 kat smapk,pendidikan,tarikh lahir,tmpat lhir,nama isteri,motto hidup,pgalaman hidup yg brkaitan dgn kpmpinan..dan hrpan utk student smapk..n klau ustz nk tmbah ape2 pun lg bgus..ustz hntar kat e-mail sy ye..sharkdeath_92@yahoo.com

  25. satu lg..Allah..plupa btul ana..ustz tlg bgtau job ustz after hbis blajar..n job skrang..jwtan skrang..n klau ustz ada join mana2 prtbhan @ prstuan,bgtau jwtan ustz dlm prstuan 2..

  26. aminchehassan said:

    Assalamualaikum Ust

    Alhamdulillah ketemu juga dengan blog ustaz. Kali terakhir jumpa ngan ust dekat rumah ust.

    Sempat ana beli buku Haraki Karangan TG Hj ABd Hadi daripada ust.

    Mudah-mudahan Allah SWT memberkati ustaz dan keluarga

    Amin Al-Kalantani
    http://amin1982.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s